detail_02
detail_02
Slide 1
Slide 1
Woontoren Meelfabriek | 2015
Woontoren Meelfabriek | 2015

 

De toren is opgezet met 3 appartementen van ruim 100 m² per verdieping.
De plattegronden van de appartementen zijn indeelbaar ( loft ) en zijn voorzien van ruime terrassen van 16 m, optimaal georiënteerd op Zuid en Zuidwest.
De toren vormt een onderdeel van het Meelfabriek complex.
De beschikbare bouwplek is nauw ingesloten tussen het bestaande kantoorgebouw en de nog te bouwen blokken met studentenhuisvesting. Er is gestudeerd op een oplossing waarbij het gebouw zich manifesteert als een hoekig volume waarvan de materialisering en vormgeving zich visueel verbinden met de naastgelegen bebouwing. Onbevredigend omdat de massaliteit van het gebouw eigenlijk te groot wordt en de situatie visueel verder doet dicht lopen.
Om dit te verbeteren is een ontwerp gemaakt met een meer open en luchtiger opzet met zwevende horizontale vloeren waartussen glas geklemd is. De balkons lopen rondom door. Het zwevende karakter wordt versterkt door de open hoeken. Het gebouw neemt nu een heldere eigen positie in en maakt zich los van de omringende bebouwing. De compositie van de dicht op elkaar staande gebouwen is nu vanzelfsprekend maar ook verrassend. De luxe uitstraling doet recht aan het prijs niveau van de appartementen.

locatie:
Oosterkerkstraat Leiden
opdrachtgever:
Van der Wiel Bouw
uitvoering:

programma:
36 appartementen met parkeergarage